2 Personen HoofdgerechtVeel (30 min of meer) Voorgerecht

Aubergine carpaccio

Ingrediënten

- Een bakje Roma tomaatjes
- Een bakje kleine aubergines
- 30 gram roomboter
- Zakje hazelnoten of walnoten
- 2 eetlepels verse peterselie
- 1 teentje knoflook
- Peper en zout
- Tijm naar smaak

Bereidingswijze

Bestrijk een ronde schaal of (oven of magnetronbestendig) bord met roomboter. Verwijder steeltjes en was de vruchten. Snij vervolgens met een scherp mes hele dunne plakjes en leg ze dakpansgewijs over elkaar, om en om aubergine, tomaat.
Meng de noten met wat peper, zout en tijm en strooi dit kruidig mengsel over de groenten.
Pers de knoflook boven het gerecht uit en werk het gerecht af met verse peterselie. Leg tenslotte kleine blokjes boter over de groenten en zet het gerecht een half uurtje op lage temperatuur in de oven of dek het af en zet de carpaccio 6 minuten in de magnetron (600 watt). Heerlijk als voorgerecht met bijvoorbeeld notenciabatta.

Bron: Purple Pride