4 Personen Veel (30 min of meer) VoorgerechtSnack

Aubergine-broodrollade

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snij de aubergines in plakken in de lengte van circa een halve cm en gril de plakken in een pan mooi bruin (grillpan) met slechts een minimale hoeveelheid olie (invetten met keukenpapier), bestrooi met peper en zout en leg de plakken op keukenpapier.
Leg vier plakken witbrood (horizontaal gesneden brood, kan gevraagd worden bij bakker of supermarkt) op een stevige ondergrond.
Snij de knoflook fijn en giet er olijfolie overheen in een bakje. Smeer de brooddelen in met deze knoflookolie en beleg het brood vervolgens met een laagje gegrilde aubergine, een laagje roomkaas, pijnboompitjes, parmaham, weer een beetje olie en wat gesnipperde uitjes en basilicumblaadjes.

Leg de huishoudfolie op een harde ondergrond onder het belegde brooddeel en rol het brood voorzichtig maar strak op tot een lange of brede rol en druk samen met de folie, dus in de lengte of de breedte, ieder z’n voorkeur! Leg het in folie verpakte broodrolletje in de koelkast, of even in de vriezer, zodat het snijden van mooie vaste plakjes zonder problemen verloopt. Herhaal deze stappen voor de overige drie brooddelen.
Serveer de gesneden broodplakjes op een frisse salade of los als hapje tussendoor.

Bron: Purple Pride