Gemiddeld (10 tot 30 min)VoorgerechtBBQ

Aubergine amuse met roomkaas abrikoos en geitenkaas

Ingrediënten

- 2 grote aubergines
- 1 handje gedroogde abrikoosjes
- 1 pakje zachte geitenkaas
- Honing
- 1 bieslook plantje

Bereidingswijze

Snij de aubergines in plakken in de lengte van circa een halve cm en gril de plakken in een pan mooi bruin (grillpan) met slechts een minimale hoeveelheid olie (pan invetten met keukenpapier), bestrooi met peper en zout en leg de licht krokante bruine plakken op keukenpapier.
Wanneer de plakken erg groot zijn, halveer ze dan in de lengte. Leg de plakken gerilde aubergine naast elkaar en beleg met geitenkaas en wat stukjes kleingesneden abrikoos. Schenk er een beetje honing over en snij een deel van de bieslook in kleine stukjes en voeg toe aan de honing, rol vervolgens de aubergineplakjes op.
Gebruik de overige, niet gesneden bieslook als touwtje om het gevulde auberginepakketje en zet het pakketje rechtop als een torentje op een amuse lepel.

Bron: Purple Pride