4 Personen HoofdgerechtVeel (30 min of meer) Aardappelen

Aubergine aardappelschotel

Ingrediënten

 500 gr. rundergehakt

·          2 grote aubergines

·          700gr.aardappelschijfjes

·          2 gesnipperde uien

·          2 teentjes knoflook

·          2 laurierblaadjes

·          klein blikje tomatenpuree

·          mespuntje nootmuskaat

·          1 kaneelstokje

·          klein beetje kruidnagelpoeder of 4 kruidnagels

·          olijfolie

·          scheutje witte wijn

·          zout-peper

·          1 pakje bechamelsaus

·          1 zakje geraspte kaas

Bereidingswijze

Olijfolie verhitten, vervolgens de ui, het gehakt, de knoflook, het laurierblaadje, de nootmuskaat, het kaneelstokje, het kruidnagelpoeder, zout en peper om en om bakken tot het lichtbruin is. Voeg witte wijn en tomatenpuree toe. Stoof vervolgens alles gaar. Aubergines in plakjes snijden en in de olie bruin bakken. Aardappelschijfjes in de olie bruin bakken. Alles goed uit laten lekken. Ovenschaal bedekken met aardappel, daarop de aubergines en tot slot het gehakt. Goed aandrukken. Bechamelsaus maken. Deze gaat er bovenop. Als laatste de geraspte kaas eroverheen strooien. Dit alles in de oven op 180gr.C, ongeveer 45 minuten. Eventueel wanneer het te snel gaat afdekken met aluminiumfolie.