2 Personen HoofdgerechtGemiddeld (10 tot 30 min)Aardappelen

Aardappel aubergineschoteltje met ansjovis, basilicum en Parmezaanse kaas

Ingrediënten

- 5 stevige aardappels in schil
- Olijfolie
- Verse basilicum
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 1 blikje ansjovis
- 1 aubergine
- 15 zongedroogde tomaatjes

Bereidingswijze

Snij de aubergine en aardappeltjes in dunne schijfjes (rasp). Vet een ovenschaal en leg een laag aardappel op de bodem van de schaal.
Verdeel hierover een laagje fijngeprakte ansjovis en klein gesneden stukjes zongedroogde tomaat. Leg daarover een laagje aubergine bestrooid met verse basilicum en Parmezaanse kaas.
Voeg een klein beetje olijfolie toe aan deze laag en herhaal deze stappen tot de ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje Parmezaanse kaas en zet het gerecht ongeveer 30 minuten (220 graden) in de oven.

Bron: Purple Pride